preskoči na sadržaj

Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci

Login

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2018.

Ovaj tjedan: 192
Danas: 1

Video s kojim učenici predstavljaju našu školu:

 

Priloženi dokumenti:
STRATEGIJA 14 20.pdf

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodna konferencija "POKRENI PROMJENU" Foruma za slobodu odgoja
Autor: Blanka Bunjevac, 30. 11. 2018.

Nakon odrađenog jednogodišnjeg  rada  i velikog angažmana volontera našeg Volonterskog kluba „Pružam ti ruku da poletiš“, 23. studenoga 2018. u Novinarskom domu u Zagrebu održana je Međunarodna završna konferencija "Pokreni promjenu" - prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje".

Na konferenciji je sudjelovalo više od stotinu sudionika koji su imali priliku izravno se uključiti u radionice i izlaganja stručnjaka iz Italije, Slovenije, Velike Britanije i Hrvatske. Također, u radu konferencije sudjelovali su učitelji i učenici iz četiri zemlje koji su sudjelovali u dvogodišnjem projektu. Ovom prigodom imali smo priliku čuti u kojim su sve projektima, radionicama i volonterskim akcijama učenici pokrenuli pozitivne promjene u svojim školama i lokalnim zajednicama.


Više o konferenciji i fotografije možete pogledati pod "opširnije".


Predstavnice  naše škole bile su profesorica Ana Lukić, psihologinja Sanda Horvatović te predstavnica volontera, učenica Magdalena Dakić.
Magdalena je na najbolji način prezentirala rad Volonterskog kluba "Pružam ti ruku da poletiš" izvrsnim sadržajnim izvješćem i intervjuom u kojem je briljirala. Tijekom konferencije stekla su se nova iskustva i  ostvarili kontakti kojima ćemo nastaviti suradnju na novim projektnim idejama. 
Iako je projekt "Pokreni promjenu" evaluiran, naša škola kao i velik broj drugih, nastavit će sa svojim aktivnostima  jer su one zaživjele te će se kroz buduće aktivnosti učenika – volontera mladih ljudi te njihovih voditelja nastaviti slijed rada koji uvelike obogaćuje i oplemenjuje svakog sudionika, a na korist škole i sveukupne društvene zajednice.

Stoga, dragi naši volonteri Volonterskog kluba "Pružam ti ruku da poletiš", budite i nadalje naši nositelji  humanitarci i promotori ovakvih plemenitih ideja jer to rade samo posebni ljudi, ljudi koji vole sebe i drugoga, poštuju svoje i tuđe, uče o sebi i drugome te ih vesele različitosti.

Volonterski klub "Pružam ti ruku da poletiš" i voditeljice Volonterskog kluba:

Profesorica Ana Lukić,  psihologinja Sanda Horvatović
 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju