preskoči na sadržaj

Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci

Login

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2018.

Ovaj tjedan: 1302
Danas: 250

Video s kojim učenici predstavljaju našu školu:

 

Priloženi dokumenti:
STRATEGIJA 14 20.pdf

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Debata "Različiti, a srednjoškolci"
Autor: Blanka Bunjevac, 10. 5. 2018.

Dana 4. svibnja 2018. godine u vinkovačkoj gimnaziji „Matije Antuna Reljkovića“ održana je debata između srednjih škola iz Vinkovaca pod nazivom „Različiti, a srednjoškolci“. U debati su sudjelovali i učenici  iz nekoliko razreda naše škole te učenice iz 2. c razreda, inače članice Novinarske družine. Nakon sudjelovanja na debati, marljive su učenice, pod vodstvom profesorice Renate Dabro, napravile plakat s informacijama o projeku "Različiti, a srednjoškolci", te s fotografijama s debate. 

Više o projektu pročitajte pod "opširnije".


Projekt „Različiti, a srednjoškolci“ je odgovor na situaciju u društvu među mladima, gdje možemo primjetiti etiketiranje, manjak tolerancije ili bilo kakvu vrstu diskriminacije. Cilj je da se mlade ljude osvijesti o poštivanju različitih kultura, vjera, nacionalnosti, te međusobnom poštivanju, ravnopravnosti i dijalogu između svih članova društva. Srednjoškolci trebaju težiti univerzalnim društvenim vrijednostima – pravednosti, ravnopravnosti, toleranciji, solidarnosti, kreiranju zdrave i pozitivne društvene zajednice (što je zapravo ono što nas ujedinjuje u različitosti) i naravno znanju.

Projekt provodi Udruga srednjoškolaca Hrvatske (USREDHR) u Vukovarsko-srijemskoj županiji, čija je predsjednica Tatjana Matić. USREDHR je apolitička, nevladina i neprofitna udruga mladih. Osnovana je 2011. godine na inicijativu nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske, a temelji se na principima rada Unije srednjoškolaca Srbije. USREDHR se bavi informiranjem, umrežavanjem i obrazovanjem srednjoškolaca na nacionalnoj i europskoj razini.

Ciljevi USREDHR su: promicanje prava učenika, informiranje učenika, suradnja s Učeničkim vijećima, suradnja s profesorima i ravnateljima srednjih škola, jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje, suradnja i savjetovanje s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i pomoć učenicima osnovnih škola pri upisu u srednju škole.

Udrugu, projekte i ciljeve predstavio je Filip Markanović s kojim su učenici razgovarali o problemima današnjeg društva i vodili debate o temama vezanim s položajem učenika i nasiljem u školi. U Vinkovačkoj gimnaziji na učeničku tribinu odazvalo se 70-ak učenika koji su aktivno sudjelovali u temama.

Ova učenička tribina bila je jedno poučno iskustvo svima i svakako bi se trebala ponoviti opet, a svatko koga zanima nešto više može posjetiti facebook, instagram ili twiter stranicu udruge pod nazivom „Udruga srednjoškolaca Hrvatske“.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju